Den här sidan är under uppbyggnad, men när den är klar kommer den i första hand att innehålla mitt släktträd, berättelser om personer i det och de platser de levt på. Men till att börja med så har jag lagt in både min gamla och nya släktforskningsblogg.

Titta gärna in under "Länkar" där jag lägger in länkar till det mesta som rör släktforskning, men även till bloggar jag följer och andra roliga sidor!

Mina anfäder på min mormors sida kommer främst från/har levt i Glanshammar, Hjulsjö, Sångesnäs, Finnshyttan, Järnboås, Norrbyås, Hidingsta och Ervalla i Örebro Län. Min mormor är dock uppvuxen på torpet Fräkenbotten på Ågesta i Huddinge kommun.

Min morfars anfäder kommer från Ålem och Oskarshamn i Kalmar Län, Hökhuvud, Börstil, Övergran samt Vaksala i Uppsala Län. Men även från Julita och Floda i Södermanlands Län.

Fotona till vänster är: 1. Min mormor, hennes älskade häst Flora och annan arbetskraft ute vid torpet Fräkenbotten, Ågesta. 2.Torpet Hästhagen, Ågesta. (fotot lånat från Huddinge Hembygdsförenings hemsida). 3.Ladan vid torpet Fräkenbotten.

Vill du låna foton som jag anger är mina egna, eller kopiera min text vill jag att du hör av dig till mig först.

/Lisa

Nytt 2011-12-30: "Länkar" är uppdaterad, några länkar som inte fungerade är borta, några nya har tillkommit.

   

Foton ovan, från vänster: Norrbyås K:a, Järnboås gamla stationshus, Hjulsjö K:a.

Fotona är, om inget annat anges, mina egna. Låna gärna, men fråga först...

webmaster@magnornygren.se

Besökare sen 2009-06-13

counter on iweb